CI/CD

CI/CD

🚀 Primul DevOps CI/CD Workshop in Moldova! 🚀

Instalarea versiunilor noi al aplicației poate fi un proces dificil. Procesele CI/CD sunt menite de a ușura acest proces. CI - continuous integration ne permite să creăm versiuni noi iar pe parcurs încercăm să răspundem la întrebarea dacă versiunea nu conține erori critice. CD - continuous delivery ne permite să instalăm cît mai rapid versiunile noi în medii de testare și producție verificând că aplicația nouă funcționează în modul prestabilit. CD mai este întâlnit și sub forma de continuous deployment scopul căreia este instalarea automată după ce trece cu success CI. Este opțiunea la care și-ar dori să ajungă oricare proiect.

 • Workshop: CI/CD Workshop
 • Data: 17 februarie, 2024
 • Locația: ISD (🌎 Directions Strada Bulgara 33/1, Chisinau MD-2001, Moldova)
 • Înregistrare: Unde

La ce sa te aștepți:

 • Environmenturi Sandbox: Medii de testare dinamice care se lanseaza automat pentru testarea codului .
 • Laboratoare practice: puneți teoria în practică cu exerciții practice pentru a vă consolida înțelegerea.
 • Best Practices: Descoperiți cele mai bune practici din industrie
 • Troubleshooting și Debugging: Aflați cum să depanați problemele comune și să vă îmbunătățiți abilitățile de debugging.
 • Q&A: interacționați cu experți experimentați și primiți răspunsuri la întrebări.

Care ar trebui să participe:

 • Ingineri DevOps
 • Administratori de rețele
 • Dezvoltatori
 • Manageri IT
 • Entuziaști de tehnologie

Speakers:

Github platform: Github Actions , Github CI/CD, Custom actions.

Speaker: Andrei Lisa, Software Engineer, Orange Systems

Andrei este un inginer software cu experiență, cu o pasiune pentru dezvoltarea de programe inovatoare. Bine versat în tehnologie și developementul de sisteme fiabile și ușor de utilizat

Despre platforma Github CI/CD, descriere generală + detalii în ceea ce oferă, optiuni, custom actions și demo.

Screenshot%202024-02-23%20at%2009.24.02

Elevate Stability and Power Up with E2E Tests!

Speaker: Dmitrii Diacikovskii, DevOps Engineer, Endava

În ultimii trei ani, Dmitrii a explorat pe larg sectorul Fin-Tech, demonstrând expertiză prin leaderșipul dezvoltării și implementării caracteristicilor DevOps într-un proiect de multi-localizare. Aceasta a implicat utilizarea tehnologiilor precum Jenkins, Docker, Terraform și AWS.

Vom vorbi despre îmbunatațirea rezilienței proiectului cu Jenkins, Docker, Selenium Hub și Github Webhooks. Vom împărtăși tonul nostru de succes clientului, convingându-i să aleagă dezvoltarea trunk-based pe Git flow. Vom explora, de asemenea, modalități de îmbunătățire a comunicării între developeri și testeri.

Screenshot%202024-02-23%20at%2009.24.11

CI/CD Pipelines for Python Application (Gitlab-CI, ArgoCD, Helm Charts & SOPS Secrets)

Speaker: Eduard Golan, DevOps Engineer@SoftwareMind

Eduard este în prezent inginer DevOps într-o echipă mare însărcinată cu soluții diverse și complexe. Cu aproape patru ani de experiență în Inginerie DevOps, el a contribuit activ la aproximativ 25 de proiecte, fiecare dintre acestea fiind proiectat pentru a îndeplini cerințele și complexitățile specifice. Implicarea sa extinsă cuprinde de la crearea de infrastructuri de vârf pentru furnizorii importanți de cloud, cum ar fi AWS, Azure și GCP, până la mentenanța și fortificarea infrastructurii locale..

Configurarea proceselor CI/CD adaptate aplicațiilor Python. Componentele cheie includ GitLab CI pentru Continous Integration, ArgoCD pentru Continous Delivery într-un stil GitOps, Helm Charts pentru gestionarea eficientă a soluțiilor și SOPS (Secrets OPerationS) pentru gestionarea în siguranță a credențialelor criptate în pipeline.

Screenshot%202024-02-23%20at%2009.24.19

Deploying infrastructure securely with Gitlab pipelines, Hashicorp Vault and Terraform

Speaker: Traian Ciobanu, DevOps Consultant

Traian este un consultant DevOps cu o experiență de mai bine de 10 ani în IT, a început ca support engineer și a conlucrat cu clienții din FinTech, Insurance, Industria Militara si Aerospace.

Vom discuta despre implementarea infrastructurii AWS cu utilizarea dynamic credentials de la Vault folosind Terraform prin Gitlab pipelines.

De ce ar trebui sa participi:

 • Obțineți cunoștințe și abilități practice în CI/CD.
 • Consolidați-vă capacitatea de a gestiona procesele și livra noi versiuni de aplicație într-un mod sigur și rapid
 • Rețea cu colegii și profesioniștii din comunitatea DevOps.

Înregistrare:

Locurile sunt limitate, așa că asigurați-vă locul astăzi înregistrându-vă pe Unde.io. Înregistrarile early bird sunt disponibile pentru o perioadă limitată! Nu ratați această oportunitate de a vă îmbunătăți experiența DevOps cu CI/CD. Indiferent dacă sunteți nou în CI/CD sau doriți să vă aprofundați expertiza, acest workshop este adaptat nevoilor dvs. Pentru mai multe informații și actualizări, vizitați site-ul nostru devops.md sau ne gasiti in Telegram și în grupul pe [Facebook]().

Alăturați-vă nouă la workshopul DevOps CI/CD captivant și împuterniciți-vă cu abilitățile necesare pentru a excela în orchestrarea containerelor. Vă așteptăm cu drag la eveniment!

🌟 Deblocați potențialul CI/CD și revoluționați-vă practicile DevOps! 🌟

❗Acest eveniment a fost realizat în cadrul Programului „Tech Clusters powered by MITP”, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie. ❗

Articolul anterior Următorul articol