Azure Fundamentals course

Azure Fundamentals course

Trainer:

Alexander Ivasiuc

 • Lead Cloud Architect at ÖBB Infrastruktur AG
 • Cloud Solutions Architect at A1 Austria Telekom Group
 • DevOps Team Lead at Cegeka Business Solutions Austria
 • BSc and Master of Computer Science (Plekhanov Russian University of Economics)
 • 6x Microsoft Certified 6+ years in IT

Limba de predare

 • Rusa - predare
 • Engleza - termeni tehnici
 • Româna - Comunicare

Numărul de participanți:

20-40 de persoane

Durata cursului:

15-26 Aprilie 2024 Luni, Miercuri, Vineri 18:00-20:00 (alternativ Marți, Joi, 18:00-20:00, Sâmbăta 11:00-13:00) Vom veni cu precizări pe parcurs.

Înregistrare

Forma de înregistrare

Formatul cursului:

Cursul este în persoană, locuri limitate. Locatia: ASEM bl.B "Student Hub"

Cerințe de la studenți:

 1. Notebook, Browser, VS-Code (Oricare IDE cu terminal )
 2. Abonament activ Azure. Există 2 posibilități ce nu implică costuri:

  1. Pentru studenți: 100$ credit pentru 12 luni + servicii adiționale gratis + La înregistrare nu trebuie de introdus datele cardului bancar.
   Statutul de student trebuie confirmat - e necesar email cu domenul universității, dar nu cunoaștem exact dacă universitățile din Moldova oferă emailuri studenților săi.

   Înregistrarea și verificarea: https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2244463&clcid=0x809

   FAQ: Când expiră creditul alocat și termenul de 12 luni: eng: Frequently asked questions about Azure for Students and Azure Dev Tools for Teaching | Microsoft Learn , ru: Часто задаваемые вопросы об Azure для учащихся и Azure Dev Tools for Teaching | Microsoft Learn

   Important: Verificarea contului studențesc durează câteva zile și în cadrul cursului el trebuie deja sa fie activ.

  2. Non Studenți: 200$ credit pentru primele 30 zile după înregistrare + acces la servicii gratis primele 12 luni.

   Activarea aici: https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2243862&clcid=0x809

   Pentru activare e necesar card bancar (card debit sau credit) și un număr de telefon, condiții necesare pentru înregistrare. Pentru validare, pe card e necesar sa fie min $1. Se va efectua o plată de $0.01 sau $1 care vor fi imediat returnați.
   După expirarea perioadei de 30 de zile, de pe card nu se vor extrage careva bani, însă toate serviciile cu plată vor fi șterse automat. În orice caz, vă recomandăm folosirea cardurilor virtuale, care pot fi ușor blocate pentru a evita surprize financiare neplăcute.

   FAQ: De pe card nu se extrag alte sume cu condiția că nu ați făcut Subscription upgrade la "pay as you go": eng.: Azure Free Account FAQ | Microsoft Azure, ru: Вопросы и ответы о бесплатной учетной записи Azure | Microsoft Azure

Certificat de confirmare

La finele cursului, va fi eliberat un certificat de confirmare a trecerii cursului cu acreditarea partenerilor comunității DevOps Moldova.

Azure Fundamentals course

Persoanele invitate?

 1. DevOps engineer: Cunoașterea tehnologiilor cloud și a practicilor DevOps pot crește semnificativ productivitatea și abilitatea dezvoltării și exploatării aplicațiilor.
 2. System engineers: Cursul vă va ajuta să stăpâniti tehnici moderne de gestionare a infrastructurii cloud, care pot fi foarte utile în asigurarea fiabilității și performanței sistemelor informationale.
 3. Developers: Platformele cloud precum Microsoft Azure oferă multe instrumente pentru crearea și implementarea aplicațiilor. Dezvoltatorii pot învăța cum să profite la maximum de cloud în munca lor.
 4. System & Software Architects: Cursul îi va ajuta să creeze soluții arhitecturale mai eficiente și mai scalabile, ținând cont de capacitățile platformelor cloud.
 5. Students: Pentru cei care abia își încep cariera IT, cunoștințele despre tehnologiile cloud pot fi un atu critic în căutarea unui loc de muncă..
 6. Project managers: Cunoașterea tehnologiilor cloud le va permite să gestioneze mai bine proiectele, să optimizeze bugetele și să asigure securitatea proceselor.
 7. Start-up entrepreneurs: Stăpânirea tehnologiilor cloud îi poate ajuta să-și construiască și să-și extindă proiectele cu costuri minime.
 8. Anyone looking for a career in IT: Tehnologiile cloud devin din ce în ce mai importante într-o varietate de industrii, iar înțelegerea elementelor de bază este cheia dezvoltării profesionale.

Pe parcursul cursului:

 1. Ne vom familiariza cu conceptele cheie ale tehnologiilor cloud, să înțelegem de ce sunt necesare și ce tipuri de arhitecturi cloud există.
 2. Vom studia cele trei modele principale de servicii cloud furnizate de furnizorii de cloud (IaaS, PaaS, SaaS).
 3. Să ne uităm la ce soluții de stocare a datelor oferă Microsoft Azure și care este mai potrivită pentru diverse scenarii (Storage Accounts, Azure Databases, Data Lakes, Disks, Queue Storage).
 4. Data Security: Aflați ce soluții oferă Microsoft Azure pentru a asigura securitatea stocării și a lucrului cu date în cloud.
 5. Azure Compute: Virtual Machines - vom învăța cum să implementăm, să selectăm SKU-ul optim, să scalam, să configuram și să gestionăm ciclul de viață al mașinilor virtuale.
 6. Să înțelegem Azure App Services/Web Applications, în ce scenarii să le folosim, scalarea și echilibrarea încărcăturii, CI/CD, monitorizarea și cele mai bune practici.
 7. Să învățăm cum să lucrăm cu Function Apps și Logic Apps, să înțelegem diferența dintre ele și în ce cazuri este mai bine să folosim una sau cealaltă soluție.
 8. Mai mult decât teorie: obțineți o experiență practică cu Microsoft Azure prin numeroase demonstrații, teme pentru acasă și colaborare la un proiect comun.

La finalul cursului ve-ti putea sa:

 1. Evaluați și selectați arhitectura cloud adecvată pentru diferite scenarii de afaceri, luând în considerare beneficiile și limitările tehnologiilor cloud.
 2. Determinați când să utilizați modelele IaaS, PaaS și SaaS și configurați-le singur în Azure în funcție de cerințele proiectului.
 3. Selectați soluții de stocare adecvate în Azure, configurați-le și optimizați-le pentru diferite scenarii, asigurând securitatea datelor.
 4. Implementați și gestionați mașini virtuale, aplicații web, aplicații funcționale și logice în Azure, selectând configurații optime, scalând și gestionând ciclul de viață al acestora.

Cunoștințele pe care le dobândești te vor ajuta să-ți începi cariera ca:

 1. Cloud Engineer: Acest rol va permite profesionistului de nivel de intrare să participe la implementarea și gestionarea resurselor cloud, precum și să învețe cum să asigure securitatea și scalabilitatea soluțiilor cloud.
 2. Junior DevOps Engineer: Un specialist cu experiență în lucrul cu resurse cloud și o înțelegere a practicilor DevOps va putea începe o carieră ca inginer junior DevOps, participând la procesele de automatizare și integrare continuă.
 3. Azure Administrator: Cursul îl va pregăti pe absolvent să lucreze cu infrastructura Azure, inclusiv mașini virtuale, stocare de date, care este o competență cheie a unui administrator Azure.
 4. Junior Data Engineer: Cursul include lucrul cu stocarea datelor în Azure, iar absolventul va putea începe să lucreze în domeniul prelucrării datelor.
 5. Automation Engineer: Un specialist în automatizare care poate dezvolta și gestiona procese și pipeline automatizate folosind Azure Web Apps, Function Apps și Logic Apps.

Articolul anterior Următorul articol